zaterdag 21 mei 2016

In the picture ... Ria

Eén van onze trouwste 'klanten' op Café Plissé avonden is ongetwijfeld Ria. De keren dat zij onze maandelijkse afspraak oversloeg, is bij mijn weten op één hand te tellen en dat kunnen weinigen nog zeggen ;-)

Als je in de knoop zit met je naaiproject is Ria trouwens de beste hulplijn, ik kan me geen enkele vraag herinneren waarop zij het antwoord niet wist. Kortom redenen genoeg om haar eens in the picture te zetten en te polsen hoe ze er ooit mee begonnen is en waarom ze onze maandelijkse afspraak nooit overslaat.


1.       Wanneer werd je door de naaimicrobe gebeten?
Toen ik ongeveer 6-7 jaar oud was leerde mijn grootmoeder me met naald en draad poppenkleertjes naaien. Toen had ik de naaimicrobe al pakken en op mijn 12de kreeg ik een naaimachine cadeau.


2.       Hoe ben je bij Café Plissé terecht gekomen?
Via een vriendin van mijn dochter leerde ik Café Plissé kennen en sinds de 1ste keer houd ik mijn maandelijkse avond steevast vrij!

3.       Wat is je favoriete patroon? Waarom?
Een favoriet patroon heb ik niet. Ik teken de patronen meestal zelf en dan start ik met een basispatroon of soms gebruik ik één uit Ottobre, Knippie of B. inspirited waar ik mijn eigen draai aan geef.

4.       Op welk naaiwerkje ben je het meest trots?
Ik ben trots op verschillende naaiwerkjes en vind het moeilijk om er eentje uit te kiezen.
 

 

 
 

5.       Waar durf je je echt niet aan wagen?
Er is niets waaraan ik me niet durf te wagen, ik probeer alles uit.6.       Waarom keer je steeds terug naar Café Plissé?
Voor de sfeer en de gezelligheid en een leuke babbel met de mensen en de me-time voor mezelf.

7.       Wat staat er nog op je to-do lijstje?
Er staat nog heel veel op mijn to-do lijstje: voor de kleindochter rokjes, kleedjes, T-shirts enz; Voor mezelf wil ik ook wel eens een kleedje naaien. Mijn to-do lijstje krijg ik meestal niet afgewerkt, daarvoor zouden de dagen dubbel zo lang moeten zijn.

 
Volgende week woensdag verzamelen we weer in de pastorie. Er zijn nog plaatsen dus allen daarheen zou ik zo zeggen. Als de seizoenen wisselen moet je toch een nieuwe garderobe bijeen naaien of niet? Mijn to-do lijstje is in ieder geval goed aangegroeid.

Marleen die de vorige keer in the picture stond is, in de tussentijd trouwens toch overstag gegaan en heeft nu haar eigen blog die je kan volgen op https://myblou.wordpress.com/. Wij zijn fan!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten